Win vrijkaarten voor Sophia en Damien Jurado

 

Hebt u nog geen keuze kunnen maken uit het grote aanbod aan fijne shows dit voorjaar? Wij zullen jullie helpen en kunnen al zeker 2 shows aanprijzen voor de liefhebbers van het betere songschrijverschap. Het Leuvense publiek wordt immens verwend met de komst van zowel Sophia in het Depot en Damien Jurado in het Stuk. Voor beide shows geven we vrijdag 08 maart vrijkaarten weg bij Signaal/Ruis.

 
23 maart: An evening with Damien Jurado + Brigid Mae Power @ Het Stuk
Met Visions of Us on the Land presenteert de ietwat stuurse songschrijver en prachtverhalenverteller Damien Jurado (Seattle) het sluitstuk van zijn trilogie. Hij trok hiervoor opnieuw in de studio met superproducer (en labelgenoot bij Secretly Canadian) Richard Swift, met wie hij ook het coveralbum Other People’s Songs uitbrengt. Maraqopa is een fictief ouderwets ogend stadje gebaseerd op een droom die Damien had over een Amerika waar hij is opgegroeid, maar dat nu niet meer bestaat. Maraqopa is een toevluchtsoord in de woestijn, een commune uit de seventies omgeven door weidse wastelands, eenzame motels en verlaten benzinestations. Het album swingt van fluweelzachte folk naar psychedelische westcoastpop en doet denken aan Nick Drake en Bill Callahan, maar evenwel aan The Cramps en Captain Beefheart. In de intieme setting van het houten auditorium schotelt Damien Jurado ons een akoestische set voor.

22 maart: Sophia @ Het Depot:
Achter Sophia schuilt de Amerikaanse songwriter Robin Proper-Sheppard, die ook al faam maakte met The God Machine ​en ​May Queens​. Na zeven jaar verbrak Robin Proper-Shepard in 2016 het stilzwijgen met een nieuw Sophia-album. ‘As We Make Our Way’ is een authentiek en oprecht album, waar tristesse en melancholie vrede sluiten met vreugde en lichtheid. ​​Wie er vorig jaar bij was op Pukkelpop en in de Botanique, weet dat Sophia live aan het werk zien een onvergetelijke ervaring is.

 

Luisteren dus, vrijdag 10 maart, 8pm op Radio Scorpio.

_________________________

Signaal/Ruis probeert een brug te leggen tussen breekbare en rudimentaire gitaarmuziek, een “All Things Indie”-radioshow op Radio Scorpio 106 FM. Elke vrijdag van 20u00 tot 21u00. Online te herbeluisteren via Mixcloud: http://www.mixcloud.com/SignaalRuis.

www.facebook.com/SignaalRuis
twitter.com/SignaalRuis