Helm-interview en Gonzo (Circus) en Dead Neanderthals LP

Image may contain: one or more peopleHelm aka Luke Younger was dit jaar de gesmaakte afsluiter van het Artefact Music Festival en intussen niet langer een onbekende bij de aandachtige Scorpio-luisteraar – de dagplaylist haalde hij nog niet, maar z’n jongste plaat ‘Olympic Mess’ haalde wel mooi de nummer 14 in De Beste 106 van 2015. Luttele ogenblikken hij de Soetezaal binnenwandelde kon Sterrenplaten de Brit wel strikken voor een interview. Met Younger heeft Sterrenplaten het over de opvolger(s), over gevonden geluiden, over de lange band met het PAN-label, over z’n eigen label Alter Stock en over veel meer. (Foto (c) Joeri Thiry)

Verder heeft Sterrenplaten de eer om een streepje uit het komende (en waanzinnige) album ‘Craters‘ van Dead Neanderthals – René Aquarius en Otto Kokke – op Consouling te laten horen. Meer nog: je kan de LP winnen (!). Voorwaarde: je moet hem zelf afhalen in de Consouling Store in de Baudelostraat in Gent (Geen paniek, Nele en Mike zijn  uiterst aangename mensen).

Daarnaast komt Maarten Timmermans de nieuwe Gonzo (Circus) #138 aan de man brengen. Bovendien mag hij enkele exemplaren weggeven. Wat een dolle avond.

Live luisteren is m.a.w. een goed idee en kan en nu vrijdagavond vanaf 9pm via Radio Scorpio, ofwel via 106.0 fm (Leuven), ofwel via www.radioscorpio.be. De vorige uitzending – met onder meer een ode aan Hideo Ikeezumi en P.S.F. Records en eentje aan de komeet Kohoutek vanwege Sun Ra – kan je herbeluisteren hieronder.