Vrijkaarten The Pop Group (Het Bos)

Zonder punk had The Pop Group eind jaren zeventig niet kunnen ontstaan, maar voor The Pop Group hield punk wel een bredere betekenis dan voor de vele Bristolse tijdsgenoten. Het vernuft van Mark Stewart en de zijnen bestond erin hun passie voor dub, funk, free jazz – en liefst allen tegelijkertijd – in hun muziek te stoppen. Het levert naast baanbrekende platen als ‘Y’ en ‘For How Much Longer Do We Tolerate Mass Murder?’ die andere bands als Gang of Four, PiL en A Certain Ratio de weg wezen ook chaotische optredens en (uiteraard) een identiteitscrisis, waardoor het dal dan ook snel kwam. in 1981 hield de band het voor bekeken.

Image result for mark stewart pop groupIn 2010 kwam er nieuw leven in de The Pop Group, met later onder andere een legendarisch optreden op Sonic City in Kortrijk. In 2015 kwam er nieuw werk met derde album ‘Citizen Zombie’, een jaar later al opnieuw met ‘Honeymoon On Mars’. Voor die plaat strikten ze producers Hank Shocklee (Public Enemy, The Bomb Squad) en legendarische Dennis Bovell (aka Blackbeard) die ook tekende voor ‘Y’. Bovell vergezelt The Pop Group ook in de huidige tournée, die op vrijdag 3 februari halt houdt in Het Bos in Antwerpen.

Voor dit nu al memorabel concert maak je komende vrijdag in Sterrenplaten kans op duotickets. Luisteren dus  nu vrijdagavond vanaf 9pm via Radio Scorpio, ofwel via 106.0 fm (Leuven), ofwel via www.radioscorpio.be.

De jongste uitzending, deze waar Rudy Trouvé ons een uurtje vergezelt, kan je intussen herbeluisteren: