Sterrenplaten interviewt Thurston Moore

Nu vrijdag heb je ongelofelijk veel redenen om niet te luisteren (vooral concerten), maar ook een goeie om dat wel te doen: Sterrenplaten interviewt Thurston Moore, en is daarom uitzonderlijk negentig minuten lang: van 21u tot 22u30.

 Thurston Moore is een van de meest invloedrijke hedendaagse Amerikaanse rockiconen, uiteraard best gekend voor z’n werk met Sonic Youth. Maar daarnaast ook spil in verschillende muzikale (zij)projecten en samenwerkingen met verschillende artiesten in verschillende contexten, en z’n sinds lang ook hoeder van de eigen labels Ecstatic Peace en Ecstatic Peace Library. (Foto © Astrid Karoual)

Sterrenplaten sprak Moore vorige week in de opnamestudio van Les Ateliers Claus, na afloop van een fantastisch en akoestisch concert. Over z’n liefde voor Brussel, Rock n Roll Consciousness, z’n 12 snarige gitaar, Ecstatic Peace Library, Heretics, het einde van Sonic Youth. En dat allemaal een week na de Amerikaanse verkiezingen. Een behoorlijk intens gesprek, het liep allemaal zodanig uit de hand dat extra zendtijd vragen nodig was. Sterrenplaten extra.

Kers op de taart: het interview wordt begeleid door een flinke hap uit dat fantastische concert!

Luisteren dus, nu vrijdag vanaf 9pm via Radio Scorpio, ofwel via 106.0 fm (Leuven) ofwel via www.radioscorpio.be. De jongste uitzending – met Niels Latomme van Kraak over Eastern Daze III en een interview met Ryley Walker – kan je overigens nog steeds herbeluisteren, en wel hieronder.