Sterrenplaten: Artefact 2023 mét vrijkaarten

STUK herademt en heropent na anderhalf jaar renovatiewerken de deuren met de nieuwe editie van haar Artefact festival. Naast de expo The Ecstatic Being biedt Artefact Sound opnieuw een podium aan vernieuwende muzikanten en geluidskunstenaars. Geïnspireerd door het thema extase focust deze editie op escapisme, rituelen en herhaling in muziek.

Charlemagne Palestine & Seppe Gebruers / Use Knife /Klein / Bendik Giske / Ensemble Nist-Nah / Venediktos Tempelboom / Vincent Moon & Mohammad Reza Mortazavi/ Reymour / Dienne / Exalt / Grid Ravage / Crystallmess / Avalanche Kaito / Holsen & Cassiers en andere kleuren de muziekprogrammatie van 8 tot en 25 juni.

STUK-Programmator Sound Gilles Helsen is er al een tijdje klaar voor. Hij gaf Sterrenplaten tekst en toelichting in de Aula van STUK enkele dagen voor de heropening. Onder meer de verbouwingen, STEK, een meditatiesessie, een spectaculaire clubnacht, het gratis Artefact Sound-luik, een audiovisuele samenwerking, STUK START en de september-programmatie komen aan bod.

Gilles was zo vriendelijk om Radio Scorpio enkele duotickets te schenken deze vrijdag, en dit voor twee avonden:

Nu vrijdag, vanaf 21u, via Radio Scorpio (www.radioscorpio.be en 106 FM).

De vorige uitzending – met nieuw werk van Sunik Kim, Dienne, Khanate en Fly Anakin – kan je herbeluisteren via de mixcloud-link hieronder.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten