Sterrenplaten: SPOOK + vrijkaarten Arooj Aftab, Vijay Iyer & Shahzad Ismaily Trio (Botanique)

SPOOK is een gloednieuw trio met Simon Segers (De Beren Gieren, Black Flower) op drums, Nicolas Rombouts (Ottla, Dez Mona) op contrabas en Filip Wauters (The Whodads, BackBack, Het Zesde Metaal) op pedal steel en gitaar. Wat begon in de zomer van 2019 als een eenmalige spontane jam, groeide al snel uit tot een solide trio dat moeiteloos de grenzen tussen vrije improvisatie en compositie overboord gooit. Het intense samenspel tussen deze drie doorwinterde muzikanten neemt je mee op een filmische trip, waarbij flarden americana en country worden overgoten met een gezonde dosis psychedelica. Zelf omschrijven ze hun muziek als “free country” of “post western music”. Daar zit de prominente rol van de pedal steel ongetwijfeld voor iets tussen.

Het titelloze debuutalbum van SPOOK werd een jaar geleden uitgebracht op W.E.R.F. records. En schopte het veelvuldig tot de Scorpio-rotatie! SPOOK komt af nu vrijdag en brengt zelf ook muziek mee!

Zoals je in de titel leest kan je in Sterrenplaten ook vrijkaarten winnen. Voor Arooj Aftab, Vijay Iyer & Shahzad Ismaily Trio die hun fantastische album ‘Love in Exile‘ voorstellen in de Église Notre-Dame de Laeken op dinsdag 9 mei in het kader van Les Nuits Botanique. Dit alles nu vrijdag, vanaf 21u, via Radio Scorpio (www.radioscorpio.be en 106 FM).

De vorige uitzending – met het mooie interview met Joe Rainey – kan je herbeluisteren via de mixcloud-link hieronder.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten