Sterrenplaten: Julia Reidy + vrijkaarten Oneida!

Julia Reidy is een in Berlijn residerende Australische experimentele fingerpicking gitarist/componist. Na enkele releases op Slip en Editions Mego bracht die vorig jaar op Oren Ambarchi’s Black Truffle-label het bejubelde ‘World In World’ uit. Voor de opnames van dat album werkte Reidy met een unieke gitaar gebouwd door Sukandar Kartadinata. Enkele weken geleden mochten we hen aanschouwen en spreken in AB Salon. Met Julia hadden we het uitgebreid over publiek, akoestiek, custom made gitaren, verplaatsbare fretten en ‘World In World’.

Ook een instituut op het menu: Oneida. De experimentele rockband uit Brooklyn, New York gaat op EU/UK tour, landt in Brussel en Radio Scorpio mag vrijkaarten verdelen.

Oneida danst al lang op de grens tussen de psych/rock wereld en de experimentelere kunstwereld. Met shows in gruizige rock clubs en verheven culturele instellingen als het Guggenheim en MoMA PS1 belichaamt de band twee verschillende extremen.

Vier jaar na de release van ‘Romance’ is Oneida terug met ‘Success’, een album dat die evolutie combineert met de meer to-the-point klank uit hun begindagen. Maar de band rond de twee multi-instrumentalisten, Kid Millions en Bobby Matador, toont haar talent vooral live in al haar glorie.

Zoals je in de titel leest kan je in Sterrenplaten vrijkaarten verdienen, voor Oneida’s passage in de Rotonde van Botanique op maandag 13 maart. En dat nu vrijdag, vanaf 21u, via Radio Scorpio (www.radioscorpio.be en 106 FM).

De vorige uitzending – de Kraak-festival 2023 special – kan je herbeluisteren via de mixcloud-link hieronder.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten