Sterrenplaten: Mixtape Nickolas Mohanna!

“Sight Drawings is like comfort food for your neurons.” zo besluit Marc Masters’ recensie in de Bandcamp blog. Het gaat over het nieuwste album van Nickolas Mohanna, op het Run/Off-label. ‘Sight Drawings‘ ontsproot uit veldopnames, gesampelde orkestgeluiden, gitaar, tapes en andere ongespecificeerde geluidsbronnen. Er gebeurt zoveel tegelijk. Zo ook in Nickolas Mohanna’s mix voor Sterrenplaten die deze vrijdag het levenslicht ziet. Comfort food voor de neuronen zou je z’n mix ook kunnen noemen. Toch al maar een paar namen prijsgeven zodat je weet waar je aan toe bent? Welaan dan: Pamela Z, Hiro Kone, Anteloper, Sonny Sharrock en veel meer maken de dienst uit.

Toch nog even zeggen dat we Nickolas eigenlijk vorig jaar ontdekken via z’n geweldige release ‘Nerve Plexus‘ op het Dadaist Label van Jef Mertens. Het nieuwtje van deze week is absoluut dat Jef en Nickolas een plaat klaar hebben, dewelke in 2023 zal worden uitgegeven door KRAAK.

Luister deze vrijdag vanaf 21u naar Radio Scorpio via 106fm (Leuven) of www.radioscorpio.be (wereldwijd).

De Sterrenplaten van vorige week – met JAB, Bill Nace, Weyes Blood, Pefkin en meer – kan je hieronder herbeluisteren.

www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten