Sterrenplaten: Interview Tashi Dorji

Ook dit najaar heeft AB Salon – alvorens stevig te verbouwen – bijzonder mooi volk over de vloer. Zo enkele weken geleden Bhutaanse gitarist Tashi Dorji, met dank aan de vrienden van Oorstof.

Dorji ontdekte vrije improvisatie toen hij in de Verenigde Staten ging studeren. Het is daar dat zijn talent als gitarist en improvisator werd ontdekt door Ben Chasny (Six Organs of Admittance) in 2014. In april 2020 moest de hij nog verstek laten gaan door de pandemie maar keerde anno 2022 terug, dankzij een tournee als gast en support van Godspeed You! Black Emperor. 

Tashi Dorji, Summer Bummer Festival, 26 aug 2022 (c) Geert Vandepoele

Wij hadden een goed gesprek met Tashi Dorji over de kracht van improvisatie, constante evolutie, lopende projecten, enerzijds met Godspeed op het podium staan en anderzijds solo in beperkte kring, Derek Bailey en meer.

Ook Gonzo (Circus) komt aan bod. Maarten Timmermans maakt voor het eerst sinds de zomer zijn opwachting in Sterrenplaten, met editie #171 als leidraad.

Sterrenplaten leidt je iedere vrijdag vanaf 21u door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De jongste uitzending met Novgrod, No Age, Coby Sey, C.V.E. en meer kan je nu hieronder herbeluisteren.

www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten