Sterrenplaten: White Boy Scream!

White Boy Scream is het experimentele / modern-klassieke project van operazangeres en componiste Micaela Tobin. Op haar laatste release, ‘BAKUNAWA‘, (Deathbomb Arc) ontleedt ze haar stem door het gebruik van elektronica als middel om identiteit en voorouderlijk trauma te onderzoeken: “BAKUNAWA” is een hommage aan de pre-koloniale mythologie van haar moederland, de Filippijnen.

(c) Katie Stenberg

In het voorjaar van 2020 bracht Micaela de film-adaptatie van het album “BAKUNAWA: Opera of the Seven Moons” in première . Ze is momenteel bezig met het schrijven van het vervolg op de opera, “APOLAKI: Opera of the Seven Moons”, die in het voorjaar van 2023 in première moet gaan en toert momenteel samen met Rhea Fowler (co-schrijver van “BAKUNAWA” ) en Adam Starkopf.

Op een levenige avond in Brussel hadden we het met Micaela over het onstaan van White Boy Scream, BAKUNAWA en APOLAKI, stemtechnieken, de nieuwe How It Feels Tape, de U.S. vandaag, Deathbomb Arc en veel meer.

Luister nu vrijdag naar Sterrenplaten via 106fm (Leuven) of www.radioscorpio.be en hoor het hele relaas.

De uitzending van vorige week, met Ellen Arkbro & Johan Graden, No Age, Nwando Ebizie, Scarcity en meer, kan je hieronder via mixcloud herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten