Sterrenplaten: Lennert Jacobs!

Stick a needle in it to activate: Lennert Jacobs komt Sterrenplaten vervoegen deze vrijdag. Aanleiding is z’n eerste en geweldige soloplaat ‘Enthusiasm‘ als L. Jacobs. Anders dan de bands waar je hem van kan kennen – onder meer MDC III, Rape Blossoms en The Germans – zijn de nummers op ‘Enthusiasm’ synthetische wezens, die autonoom leven en groeien, zich lavend aan library music en psychedelische electronica, en tot stand komen met een klein beetje hulp van Sarah Yu Zeebroek, Geoffrey Burton en Mattias De Craene.

Jacobs toont ook twee gezichten op ‘Enthusiasm’, zowel een luchtige, dromerige kant maar ook een donkerdere – verontrustend en unheimisch. Op die manier landde het perfect in de schoot van Les Albums Claus en W.E.R.F..

De Gentenaar selecteert bovendien heel de uitzending, het wordt bijgevolg een anderhalf uur durende trip. Te beluisteren nu vrijdag vanaf 21u via Radio Scorpio via 106 FM (Leuven) en www.radioscorpio.be of andere streams (wereldwijd).

De jongste uitzending, waar jef Mertens (o.m. Taping Policies) en Ben Van Houdt (SITKA) grote sier maakten, kan je hieronder via mixcloud herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten