Sterrenplaten: Le Guess Who? 2021

Anno 2021 hebben we de eer om Le Guess Who? te coveren. Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur. Jaar na jaar zet het Utrechts stadsfestival een onwaarschijnlijke line-up neer, dat dit jaar van 11 tot en met 14 november voor de veertiende (!) maal plaatsvindt. Meer dan 150 artiesten treden in vier dagen op in de TivoliVredenburg concerttempel, theaters, kerken, leegstaande industriepanden,… .

De affiche van Le Guess Who? wordt mede-samengesteld door gastcuratoren, zij nodigen gelijkgestemde zielen en inspiratiebronnen uit allerlei wind- en kunstrichtingen uit om op het festival te spelen. Dit jaar zijn de curatoren Lucrecia Dalt, John Dwyer (Oh Sees), Midori Takada, Matana Roberts en Phil Elverum (Mount Eerie & The Microphones).


Sterrenplaten wijdt komende vrijdag een hele uitzending aan Le Guess Who? 2021 en doet dit samen met Barry Spooren, de marketing manager van LGW?. Met Barry hebben we het onder meer over hoe het is het om tijdens de pandemie een festival te organiseren, over de integratie van festival in de binnenstad van Utrecht, over de line-up en hoe diversiteit op te zoeken op alle fronten.

Stem deze vrijdag vanaf 9PM CET af op Radio Scorpio, via www.radioscorpio.be (wereldwijd) of 106FM (Leuven). De vorige Sterrenplaten – de geniale mixtape van de Britse multidisciplinaire artist Neil Luck – kan je hieronder herbeluisteren.

www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten