Sterrenplaten: Serreklanken 2021

In het weekend van 27, 28 en 29 augustus staat de 2021 editie van Serreklanken op het programma. Met bezieler Wim Maris hebben we deze vrijdag in Sterrenplaten een lang gesprek over dit jaarlijks muzikale Hoeilaartse eerbetoon aan de serrecultuur en de tafeldruif.

Dit jaar belooft een weergaloze editie te worden: met dank aan de steun van Erfgoed Vlaanderen, CERA en Gemeente Hoeilaart werd Lieven Martens en z’n Edições CN-label gevraagd om Serreklanken te cureren. Serristen en geluidskunstenaars werden in het voorjaar al samengebracht, wat nog maar de start was van een bijzondere en vruchtbare samenwerking waar de serreconcerten maar een van de aspecten is. Met Wim hebben we het over de het creëren van de perfecte druiventros, de gestage symbiose tussen beide typen kunstenaars en met als druif op de kaastaart het onthullen van de waarlijk fantastische line-up van Serreklanken 2021.

Deze vrijdag vanaf 21u Sterrenplaten luisteren via Radio Scorpio (106fm in het Leuvense of via stream) is dus de boodschap. Lieven Martens lichtte in april trouwens al een klein stukje van de sluier op in Sterrenplaten, dat kan je herbeluisteren via onderstaande link.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten