De Beste Albums van 2020 volgens Sterrenplaten

De traditionele eindejaarsuitzending van Sterrenplaten, met anno 2020 – muzikaal duidelijk wel een hoogvlieger – een kloeke lijst die nauwelijks in een bijna twee uur durende uitzending past. Herbeluisteren kan hieronder, de volledige lijst vind je na de jump. Tot in 2021!

2020. Een laatste vanuit onze corona-studio. Een modelhuis dat langs alle kanten uit elkaar gerukt wordt.

Een chaotische collage van muzikaal zwerfhout. Jongleren met flair. Synthese van mensen en machine. Op de introspectieve lo-fi leest geschoeid. Japanse hofmuziek. Een brug tussen avant garde neigingen en nostalgie naar jaren ’80 k-pop. Maar bovenal amusement. Vol Bandcamp-uploads. De kers op de taart.

In een eigen geluidsuniversum. Kosmisch en pastoraal, en ook kosmisch fluiten. Met een humanere ondertoon. Een non die klaar is voor een nieuw millennium, uit  het land van het staatshoofd met het meest gezond verstand. Een indie animeé soundtrack die al dan niet zou bestaan. Directer. Black Lives Matter. Het pre-koloniale tijdperk deconstruerend. Met bijbelse verwijzingen. Een draak uit de Filipijnse mythologie. 

Met scherven aan elkaar geplakte artrock en cello uit het koninkrijk van de kluizenaars. Met lange abstracte gitaarcomposities. Een psychedelische gitaar uit Llanfairfechan. Het betere scheurwerk. Een zoektocht naar een evenwicht in een veranderende wereld. Vaak haastig, maar ook briljant en noisy. Nu deftig opnieuw gedaan. Goedgekeurd door ons.

In alfabetische volgorde de beste albums van 2020 volgens Sterrenplaten: