Sterrenplaten: Interview Jenny Hval, vrijkaarten Kookaburra / Lungbutter (Het Bos) + Laura Jurd (Leuven Jazz / 30CC)

Jenny Hval kwam enkele weken geleden haar multidisciplinaire voorstelling ‘The Practice of Love’ voorstellen in de Soetezaal van het Stuk. Tussen twee optredens had Sterrenplaten een lang gesprek met het Noorse fenomeen, over ‘The Practice of Love’, over de manier waarop de inbreng van publiek en collega-artiesten een voorstelling/concert kan laten evolueren doorheen een tournee, waar concert overgaat in voorstelling en visa versa en zoveel meer.

Verder zijn er vrijkaarten te winnen voor twee avonden!

Enerzijds voor een van de toppers van het eerste weekend van Leuven Jazz: trompettiste Laura Jurd, een van de strafste figuren die de Britse jazzscene de laatste jaren heeft voortgebracht. Met haar eigen trio en haar band Dinosaur scheert ze hoge toppen. Haar jongste album ‘Stepping Back, Jumping In‘ is zo overweldigend goed dat haar concert op zaterdag 21 maart in 30CC er helemaal in het teken van staat. Op dezelfde affiche staat het duo gevormd door de Chileense zangeres en gitariste Camila Meza en de Israëlische contrabassist Or Bareket.

Anderzijds voor de avond met Kookaburra, Lungbutter, Mitraille en Disorientation in Het Bos op vrijdag 10 april. Garage/fuzz-quartet uit Oostende, Gent en Antwerpen Kookaburra stelt hun debuutplaat ‘Dry Eyes / White Mice’ voor op Gazer Tapes, het Kempische Mitraille vertegenwoordigd RONNY REX and Belly Button Records (check hun 7″ ‘Hoopschroot’) en het Antwerpse trio Disorientations grijpt terug naar het meest donkere wat post-punk te bieden heeft. De avond wordt aangevuld met niemand minder dan het Canadese Lungbutter, dat vorig jaar geweldig uithaalde met de noiserock plaat ‘Honey’ op Constellation.

Tot slot hebben we ook Maarten Timmermans te gast, hij leest voor uit de nieuwe Gonzo Circus (#156) en viert de terugkeer van Mind The Gap.

Luisteren is misschien wel winnen deze week. Sterrenplaten leidt je net als iedere vrijdag vanaf 21u door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De uitzending van vorige week – met Ian William Craig, Karkhana, Jarboe, Leo Takami, Derrick May en meer – kan je hieronder herbeluisteren.

www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten