Sterrenplaten: Interview Beverly Glenn-Copeland + vrijkaarten Le Mystère des Voix Bulgares

Enkele weken geleden had Sterrenplaten een wondermooi gesprek met new age-pionier en transgender-icoon Beverly Glenn-Copeland in STUK.

De 75-jarige Canadese singer-songwriter bracht in 1986 z’n meesterwerk ‘Keyboard Fantasies’ uit. Dit zelf uitgebrachte album is een ode aan het leven en de natuur, gekenmerkt door sprankelende synthesizer-melodieën en de honingzoete klankkleur van Copeland’s contralto-stem. Op dat moment kreeg Copeland niet de erkenning die hij verdiende, maar dat veranderde plotsklaps toen ‘Keyboard Fantasies’ in 2016 werd heruitgebracht. Met zijn 5-koppige band Indigo Rising tourde hij sindsdien en tovert bij iedere toeschouwer een brede glimlach op de mond. Met Glenn hebben we het over Keyboard Fantasies, hoe hij in contact kwam met elektronische muziek, de spirituele dimensie in z’n muziek, boeddhisme, visuele kunst, stilte en veel meer.

Daarnaast hebben we hele mooie vrijkaarten te geef: Le Mystère des Voix Bulgares speelt op maandag 16 december met een 22-koppig vrouwenkoor in de St-Michiels- en St-Goedelekathedraal nabij het centraal station, in een organisatie van AB. Het ensemble dat opgericht werd in 1952, in de tweede helft van de jaren 80 een ongekende populariteit kende en nog steeds waanzinnig vaak gesampled wordt, brengt ‘A Christmas Mystery’ met een setlist die zowel traditionele Bulgaarse kerstsongs als traditionele kerstliederen zal bevatten. 

Luisteren komende vrijdag naar Sterrenplaten op Scorpio vanaf 21u is misschien wel winnen. De vorige uitzending – met Bront te gast en een interview (en live-stukken) met en van Lightning Bolt en veel meer  – kan je herbeluisteren via de mixcloud-link hieronder.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten