Sterrenplaten: BRONT / Lightning Bolt / Denzel Curry

Bront, da’s Brent Pauwels met een O.  Uit Gent en tegenwoordig te vinden in Antwerpen. Garage pop noemt hij zelf, klopt helemaal vinden we na het beluisteren van aanstekelijke debuut EP ‘Nipples’ op Belly Button Records. Opgenomen met live band, met leden die ook actief zijn in andere bands, met onder andere Casper van O’Grady, Raf van Moar en Niels van Lagüna. Brent en trawanten mogen het komende vrijdag eens komen uitleggen in Sterrenplaten.

We hebben ook een lang gesprek met Lightning Bolt, opgenomen tijdens hun Brusselse passage. Bassist Brian Gibson en vocalist-drummer Brian Chippendale brachten dit najaar het fantastische ‘Sonic Citadel’ uit, waarmee ze bewezen dat hun kaars nog langs niet uit is. Meet een van de Brians (Chippendale) hebben we het over de invloed van zijn zoontje op het schrijf- en opnamepoces van Sonic Citadel, het nalatenschap van Load Records, graphic novels, de reissues op Thrill Jockey en zijn favoriete episodes van Paw Patrol. En omdat Lightning Bolt de beste live-band op aarde is, zenden we ook stukjes uit de live-opname vanuit Les Ateliers Claus uit, Met dank aan Christophe Albertijn.

En ook de live-shows van Denzel Curry, de rapper uit Miami – zijn naar het schijnt bijzonder intens. Zijn doorbraak kwam in 2012 met de mixtape ‘King of the mischievous South Vol. 1’ én de goedkeuring van Earl Sweatshirt. Daarna volgt de rollercoaster, met debuutalbum ‘Nostalgic 64’, de viral track ‘Ultimate’ en in 2016 ook een plaatsje op de befaamde jaarlijkse XXL Freshman List waar o.a. ook Anderson .Paak, Lil Uzi Vert, 21 Savage, Kodak Black en Lil Yachty. deel van uitmaakten.

Nog geen jaar na het indrukwekkende ‘TA13OO’ volgde dit voorjaar de plaat ‘ZUU’ , volgens ons Curry’s beste werk tot op heden. Curry speelt op dinsdag 10 december in de grote zaal van AB, en neemt in z’n zog Californische collega Guapdad 4000 mee. Komende vrijdag maak je tijdens Sterrenplaten kans op vrijkaarten voor dit spektakel! Luisteren vanaf 21u naar Radio Scorpio is de boodschap.

De vorige Sterrenplaten – met een heel fijn gesprek met folkartieste Sarah Louise en nieuw werk van Proc Fiskal, Kajsa Lindgren, JOBS, Blood Incantation en meer –  kan je hieronder via de link herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten