Sterrenplaten: Vrijkaarten Angel Bat Dawid / Church Of Sound / Lightning Bolt

Deze vrijdag in Sterrenplaten een heel pakket aan vrijkaarten te winnen:

  • Church Of Sound van AB op woensdag 6 november in Les Brigittines
  • Lightning Bolt in Les Ateliers Claus op 10 en 11 november
  • Angel Bat Dawid op dinsdag 12 november in AB

We mogen een nieuw concept van AB voorstellen: Church Of Sound, een eerste viering vindt plaats op woensdag 6 november.

Church Of Sound is dé Londense hotspot bij uitstek. In de befaamde St. James the Great Church in Oost-Londen komt namelijk elke maand de crème de la crème van de hedendaagse jazzscène samen. De sfeer evenaart wat er in de lucht hing in de jaren ’50 in de legendarische jazzclub Birdland hartje New York. Het format is even eenvoudig als uniek. Een ensemble speelt in het midden van een kerk en is omringd door het publiek. Los van hun eigen repertoire, wordt telkens een songbook van een jazzlegende in de kijker gezet. Voor het eerst treedt Church Of Sound nu buiten haar eigen oevers en maakt het de oversteek naar het Europese vasteland. Uitvalsbasis wordt het voormalige klooster en huidig kunstencentrum Les Brigittines.

De reeks aftrappen doet het befaamde Ethnic Heritage Ensemble uit Chicago – met als spilfiguur de 65-jarige percussionist en AACM-lid Kahil El’Zabar. Hun jongste album ‘Be Known Ancient/Future/Music’ grossiert opnieuw in heerlijke spirituele en afro-futuristische jazz. El’Zabar neemt tevens het indrukwekkende songbook van John Coltrane & Pharoah Sanders onder handen.

Angel Bat Dawid is een clarinetist uit Chicago, die dit voorjaar haar fenomenaal International Anthem-debuut ‘The Oracle‘ uitbracht. We spraken haar uitgebreid op het Antwerpse Summer Bummer-festival (zie link onder). Op dinsdag 12 november keert ze al terug naar België, voor een nieuwe episode in haar triomftocht! het trio Kreis mag mee als support!

Bassist Brian Gibson en vocalist-drummer Brian Chippendale maken al sinds mensenheugenis herrie onder de naam Lightning Bolt. Met ‘Sonic Citadel‘ dat onlangs op Thrill Jockey verscheen snijden ze een nieuw geweldig hoofdstuk aan. Dat hun kaars nog lang niet uit is, mogen ze op 10 en 11 november nogmaals bewijzen in Les Ateliers Claus. Beide dagen zijn hopeloos uitverkocht, maar jij kan er alsnog nog bij zijn, en dat voor een dag naar jouw keuze.

De vorige uitzending – met nieuw werk van Land Of Kush, Ottla, Mohammad Reza Mortazavi, OOIOO, Stijn Hüwels en meer – kan je herbeluisteren via de mixcloud-link hieronder.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten