Sterrenplaten: Bill Callahan vrijkaarten + Gonzo (Circus)

Dit najaar gaan 40 jaar Scorpio en 40 jaar AB moeiteloos hand in hand: Bill Callahan komt op zondag 6 oktober naar ABUitverkocht, maar deze vrijdag zijn er in Sterrenplaten vrijkaarten te winnen!

Bill Callahan moeten we als vaste waarde op Radio Scorpio niet uitgebreid meer voorstellen: De Amerikaanse singer-songwriter opereerde in vorige levens onder het pseudoniem Smog, brengt sinds meer dan een decennium platen uit onder eigen naam, en is sindsdien uitgegroeid tot een icoon binnen de indie- en alt.country-wereld. Deze zomer bracht hij ook – op het getrouwe Drag City label – voor het eerst in zes jaar, een nieuw, 20-nummers-tellend album uit: ‘Shepherd in a Sheepskin Vest’.

Bill komt niet alleen, hij brengt Dallas Acid uit Austin, Texas mee in z’n zog. Ze zijn razend interessant, geïnspireerd door vroege electronica en krautrock uit het Frankrijk en Duitsland van de jaren 70, en werkten reeds samen met Laraaji (!).

Sterrenplaten op Radio Scorpio luisteren deze vrijdag is misschien wel winnen, via 106fm en www.radioscorpio.be, vanaf 21u. Nog meer trekplijsters:
Maarten Timmermans komt langst met Gonzo (Circus) editie #153, en we hebben het over Bozar’s Nuits sonores & European Lab Brussels van 3 tot 6 oktober.

De vorige uitzending – met het ge-wel-di-ge interview met Angel Bad Dawid – kan je herbeluisteren via de mixcloud-link hieronder.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten