Sterrenplaten met Floris Vanhoof

Opnieuw goed volk in de Scorpio-studio deze vrijdag want Floris Vanhoof vervoegt Sterrenplaten!

Floris Vanhoof stelt nu vrijdag ‘Polyhydra‘ en ‘The Fluid Computer‘ voor in STUK. “In de Labozaal klinkt de immersieve installatie Polyhedra. Hierin tast Vanhoof de grenzen af tussen compositie, instrumentenbouw en sculptuur. Polyhedra is een ruimtelijk instrument dat bestaat uit 50 geometrische kartonnen vormen die verspreid hangen over de ruimte en elk een luidspreker bevatten. Zo ontstaat er een wolk van klanken met variërende intensiteit, een sonisch regenwoud dat de perceptie van de luisteraar op de proef stelt. In STUK zal Vanhoof zijn nieuwe album The Fluid Computer, dat verschijnt bij KRAAK, door de installatie laten klinken.”

Floris komt het bovenstaande en veel meer netjes uit de doeken na z’n eigen performance. En er valt ook nog iets te winnen: ‘The Fluid Computer’ wordt ook voorgesteld in Het Bos, op donderdag 30 mei, in het bijzijn van Het Interstedelijk Harmoniumverbond (behoeft niet langer een introductie), Remörk aka Kris Delacourt en Benjamin Verdonck. Tijdens de uitzending maak je kans op vrijkaarten.

Sterrenplaten kan je deze vrijdag vanaf 9pm beluisteren op Radio Scorpio via 106fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De vorige uitzending – met het interview met Ipek Gorgun, en nieuw werk van Tim Hecker, Death and Vanilla en Caterina Barbieri – kan je hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten