Interview met Ipek Gorgun / Vrijkaarten Fire (Het Depot) en Irreversible Entanglements (Het Bos)

Sterrenplaten tapt deze vrijdag wederom uit een divers vaatje: zo is hebben we vooreerst een interview met rijzende electronica-ster Ipek Gorgun. De Turkse kwam haar geweldige ‘Ecce Homo’ LP niet alleen verzilveren op het jongste BRDCST-festival, we wisten haar ook te strikken voor een atypisch interview: over haar muzikale invloeden, de politieke dimensie van haar muziek, het volume van haar sets (en de verschillende perceptie bij mannelijke en vrouwelijke artiesten) en meer.

Ontwerp van Maarten de With

Daarnaast: Fire! Het Zweedse trio rond Mats Gustafsson (saxen, electronica), Johan Berthling (basgitaar, contrabas) en Andreas Werliin (drums, percussie) komt op zondag 5 mei naar de foyer van Het Depot , en dit met een nieuwe worp (als Fire! Orchestra): ‘Arrival’ verschijnt op Rune Grammofon op 24 mei. Het concert wordt mee georganiseerd met OrangeFactory.

En ook Irreversible Entanglements staat opnieuw in België, en dat voor 5 jaar Het Bos. Met hun S/t-debuut op International Anthem en Don Giovanni en de tournee die daarop volgde sloeg het free jazz collectief met als spil Camae Ayewa (ofte Moor Mother) onwaarschijnlijk diepe gensters. 
Staan mee op de affiche: The Ångstromers, een losse groep van geluidskunstenaars en muzikanten die zich bewegen rond Brusselse Ångström Records (Aymeric de Tapol, Fujako) en ook Ann Eysermans (bas, harp) samen met John Dikeman (sax). Het hele gezelschap treedt aan op vrijdag 3 mei in Het Bos. Voor beide concerten maak je kans op vrijkaarten tijdens de uitzending.

Sterrenplaten kan je deze vrijdag vanaf 9pm beluisteren op Radio Scorpio via 106fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De vorige uitzending – met het interview met Gwenifer Raymond, en nieuw werk van
Kukangendai en Sunn O))) – kan je hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten