Sterrenplaten: Mixtape Dune

Deze week leggen we het lot van Sterrenplaten in handen van Bregje van Deun aka Dune. Dune is naast een niet te onderschatten kracht bij de muziekredactie van Radio Scorpio vooral bekend van haar technosets in het Leuvense en voor Club 106 op Scorpio. Her verzameld werk van haar kan je beluisteren via haar mixcloud-pagina.

Voor Sterrenplaten deze vrijdag deed ze echter iets heel anders: Het wordt een zeer eclectische mixtape, een collage van klanken, gaande van electronica, tot klassieke muziek (volgens Dune te vaak vergeten in de mixindustrie), pop, krautrock en postrock. Met verwijzingen naar films waarbij de soundtrack een eigen leven leidt, zelfs een extra personage wordt (zoals in Any Way The Wind Blows van Tom Barman bijvoorbeeld). Dune’s mixtape op zichzelf is ook een soundtrack, voor een onbestaande film.

Kom dat vooral horen, deze vrijdag van 21 tot 22u30 via Radio Scorpio op 106fm in Leuven of www.radioscorpio.be daarbuiten.

Sterrenplaten leid je iedere vrijdag vanaf 21u door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De uitzending van vorige week – met een interview met Nkisi en nieuw werk van Bolt Ruin, Paula Temple, Piotr Kurek, The Germans, Maja Ratkje en meer – kan je hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten