Artefact Sound 2019 (met vrijkaarten) / Same Same Night II (met vrijkaarten)

Sterrenplaten heeft ook dit jaar de eer en het genoegen om je doorheen het  muzikale luik van het Artefact Festival – kortweg ‘Artefact Sound‘ – te gidsen, en doet dit naar goede gewoonte in nauwe samenwerking met STUK, dit jaar aan de zijde van programmator Geluid Gilles Helsen.

In de 2019-editie, met als thema ‘Parallel Crossings’, wordt “gefocust op de muzikant als bewegend wezen in een steeds meer geconnecteerde wereld” en is opnieuw enen staalkaart van performance, club, improvisatie en geluidsexperiment, met onder meer: Nkisi, Ellen Arkbro, Moses Boyd, Charlotte Adigéry & Het Nieuwstedelijk. 

Image may contain: one or more people and text

Voor de fraaie affiche van vrijdag 1 maart geeft Sterrenplaten deze vrijdag bovendien vrijkaarten weg: de Zweedse componist Ellen Arkbro opent met een orgelcompositie in de Leuvense Begijnhofkerk, de Noorse componist en vocalist Maja Ratkje en de Zweedse joik-zangeres Katarina Barruk brengen een stemimprovisatie onder de alias ‘Avant-Joik’ (Joik wordt beschouwd als een van de oudste, nog bestaande zangstijlen in Europa). Ten slotte neemt het duo Gamelan Voices (aka Nid & Sancy) je mee op een bezwerende trip tussen Indonesische gamelan klanken en elektronische soundscapes. 

En er is meer: voor de komende editie van de Same Same Nights in Vooruit worden ook vrijkaarten uitgedeeld: voor de avond van 28 februari cureerde Nkisi een fantastische line-up met John T Gast en haarzelf onder de alias ‘Cold War’ (in de repetitieruimtes van Vooruit zal een hele week gesleuteld worden aan dit live-debuut), maar ook met Angel-Ho (stelt er haar puike Hyperdub-debuut ‘Death Becomes Her’ voor), Zuli (net waanzinnig doorgebroken met ‘Terminal’) en met de Italiaanse Laryssa Kim.

Sterrenplaten leidt je iedere vrijdag vanaf 21u door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De uitzending van vorige week – met Terry Allen, Kort Dag, The Germans, de Frafra Power-compilatie en meer – kan je hieronder herbeluisteren.

www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten