Marcus J. Moore Mixtape ‘Black Spirituality’

Een hele eer voor Sterrenplaten komende vrijdag: er is een gastbijdrage van Marcus J. Moore, in de vorm van een mixtape.

Marcus J. Moore is muziekjournalist, senior editor, curator and popcultuur commentator. Hij schrijft voor Bandcamp (zo leerden wij hem kennen), Pitchfork, NPR, SPIN, The Nation en anderen. Momenteel legt hij bovendien de laatste hand aan z’n Kendrick Lamar biografie ‘The Butterfly Effect: How Kendrick Lamar Ignited the Soul of Black America’, deze zal worden uitgegeven door Touchstone.

De mixtape heet ‘Black Spirituality’, we laten de man er zelf over aan het woord:

“As for the Black Spirituality mix, I wanted the music to convey a sense of peace. The world is chaotic right now, so I wanted to compile a project that calms the spirit while showcasing esoteric black art from around the world. I wanted it to energize, soothe, and penetrate. Some songs are visceral, others are straightforward. Hopefully they take you to places you haven’t been to before.”

Luisteren?
? Vrijdag 28 september
? 21u-22u
? Sterrenplaten (Radio Scorpio, 106FM – www.radioscorpio.be)

De vorige uitzending – met Gilles Helsen van STUK te gast en met nieuw werk van MDCIII, Puce Mary, Tim Hecker, Noname en meer – vind je terug via onze mixcloudpagina en link hieronder.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten