BARST te gast in Sterrenplaten

Bart Desmet heeft als BARST na amper anderhalf jaar een een opvolger klaar voor het gelouwerde ‘The Western Lands’, met name ‘The Endeavour‘, (uiteraard) opnieuw op het Gentse Consouling Sounds. Opnieuw een langgerekt, complex en spectaculair ding met een hele hoop gasten, waarvan de openingstrack intussen ook de A-lijst van Radio Scorpio haalde. Bart komt nu vrijdag naar Sterrenplaten om ‘The Endeavour’ voor te stellen en brengt en passant ook enkele inspiratiebronnen mee.

Vorig jaar was de goede man ook al op bezoek, toen in Signaal/Ruis en had het toen over ‘The Western Lands’, Sonic Youth, My Bloody Valentine, Mike van Consouling, compromisen sluiten, Dunk, evolutie naar een band en meer. Die uitzending kan je hieronder herbeluisteren. (De foto hiernaast is van Stephan Vercaemer)

Sterrenplaten kan je live luisteren nu vrijdag vanaf 9pm op Radio Scorpio via 106fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De vorige uitzending – een rauwe funk mixtape van OBNOX (12XU, Ever/Never) – kan je hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten