Vrijkaarten GNOD en YLT te winnen en een interview met JLIN!

Het machtige Manchesterse GNOD komt nog eens met hun pletwals naar Brussel. Het kwartet brengt er ongetwijfeld hun gloednieuwe plaat ‘Chapel Perilous‘ en hun ook hun vijf-delig statement ‘Just Say No To The Psycho Right-Wing Capitalist Fascist Industrial Death Machine‘ (beiden Rocket Recordings) mee. Deze laatste is de band’s voorlopige piek uit een al fraaie discografie en een van dé noise platen van 2017 (Nummertje 25 uit Scorpio’s De Beste 106 van 2017). En dit doen ze al nu zondag, 6 mei, in Magasin 4, vlakbij Brussel-Noord.

In GNOD’s kielzog komen ook het Amerikaanse Insect Ark (Sludge) en het Luikse Nystagmus (Improv van Farida Amadou (bas) en Tom Malmendier (drum)) mee.

Voor de stevige zondagavond heeft Sterrenplaten nu vrijdag vrijkaarten in petto. Luisteren is de boodschap, vanaf 9pm op Radio Scorpio, via 106fm of www.radioscorpio.be.

Maar er is meer: de indie-iconen van Yo La Tengo komen twee weken later, op zondag 20 mei, naar de AB, eveneens met een nieuwe plaat ‘There’s a Riot Going On‘ en ook hiervoor hebben we vrijkaarten te winnen. En we hebben een interview met Jlin klaarstaan: de vrouw die de jongste jaren onze muzikale wereld op haar kop zette mochten we voor een tweede uitvoerige maal spreken op and&, over wiskunde, ballet, de band met haar moeder, de vaderfiguur in William Basinski en over Kanye West. Kortom een Sterrenplaten extra.

De uitzending van vorige week – net iets minder eclectisch – met And&-Leuven en nieuw exclusief werk van Lucrecia Dalt en Virginia Wing kan je via onderstaande link herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten