BRDCST 2018 met Kurt Overbergh in Sterrenplaten

BRDCST is zonder twijfel het Belgische muziek-festival van het voorjaar. Met een naam die direct verwijst naar de retrofuturistische indiepopband Broadcast zet AB tijdens BRDCST artiesten centraal die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Een perfecte match met Sterrenplaten met andere woorden.

Van Caïro over Londen, van Istanbul over New York, van Ljubljana over Berlijn, van Kopenhagen tot Chicago, van Agadir over Lissabon: 50 namen kleuren de affiche dit jaar, over een tijdspanne van amper vijf dagen, van 4 tot 8 april. Headliners zijn Kyle Dixon & Michael Stein van S U R V I V E / Stranger Things, het 20-koppige vrouwenkoor Le Mystère Des Voix Bulgares, James Holden & The Animal Spirits en Sleaford Mods, en bovendien ook met enkele geweldige labels aan boord: Glitterbeat, Harbinger Sound, Blackest Ever Black, NON Worldwide en Consouling.

Geen wonder dat er een integrale uitzending van Sterrenplaten aan gewijd wordt, en wel nu vrijdag, en met artistiek directeur Kurt Overbergh op bezoek.

Voor de avond die Sleaford ‘The angriest/most political band in Britain’ Mods samen met het Harbinger Sound label cureerde geven we bovendien vrijkaarten weg tijdens de uitzending: Steve Ignorant (Crass), Structure, Nachthexen, The Lowest Form, uiteraard Sleaford Mods en meer maken er hun aantreden op zaterdag 7 april.

Live luisteren is een goed plan, en kan via 106fm (Leuven) of via www.radioscorpio.be. De uitzending van vorige week – een monster met interviews met Alessandro Cortini en Talsounds, 10 jaar Icarus Radio, Out The Frame in Gent en veel meer – kan je nu herbeluisteren (via link hieronder).