Flying Horseman keert terug naar Sterrenplaten (+ vrijkaarten in Stuk)

Ha, Flying Horseman. In november 2010 voor het eerst in de A-lijst van Radio Scorpio met Landmark/Lament, daarna volgden ettelijke malen. In 2012 maakten ze met ‘Twist’ al de beste Belgische plaat, en de tweede beste plaat van het jaar tout court. Bert Dockx bezegelde deze podiumplaats met een knappe soloset tijdens De Beste 106, en passeerde los daarvan nog 4 keer in onze radiostudio, om te spelen, te zingen, platen te kiezen en te babbelen.

Komende vrijdag mogen we Bert opnieuw verwelkomen, want Flying Horseman bracht deze week met ‘Rooms/Ruins‘ een nieuwe plaat uit, andermaal op Unday.

Flying Horseman sloot zich een jaar gelden op in deSingel in Antwerpen. Zeven weken lang kon de groep voor het eerst zo lang en ononderbroken samenwerken aan nieuw materiaal. Het gaf de groep de gelegenheid om hun natuurlijke evolutie nu ten volle te exploreren. We brengen nummers van de plaat, praten erover met Bert, die op zijn beurt enkele persoonlijke invloeden meebrengt.

De tourbus staat intussen ook niet stil, zo wordt op woensdag 7 maart bijvoorbeeld halt gehouden in STUK met de geweldig fascinerende Brusselaar Clément Nourry als support act. En daar horen vrijkaarten bij in de nieuwe uitzending! (De afbeelding (c) Philippe Werkers)

Luister dus live nu vrijdag, naar Sterrenplaten op Radio Scorpio, vanaf 9pm via 106fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De vorige uitzending – een weergaloze mixtape van 75 Dollar Bill – kan je nog steeds hieronder beluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten