Nacht van de Experimentele Film en Wire-gecureerd Festival

Kogels door Kerken: Sterrenplaten zendt deze vrijdag net als lokale helden Signaal/Ruis en Club 106 uit! Centraal staan de Nacht van de Experimentele Film en het door Wire gecureerd festival ‘Drill:BXL’. Voor beiden maak je tijdens de show kans op vrijkaarten.

  • Nacht van de Experimentele FilmArt Cinema OFFoff presenteert de 2017 editie op vrijdag 5 mei vanuit de Gentse Sint-Autbertuskerk. B.A.A.D.M. (het platenlabel gerund door de grafisch ontwerpers Joris Verdoodt en Mathieu Serruys) en filmcurator Sofie Verdoodt staan in voor het programma. “Blasfemische beeldenstormers en trance-filmers uit de Amerikaanse avant-garde worden gekruist met gloednieuwe soundtracks van opperwezens uit de experimentele muziekscene.” is te lezen in de promotekst. Die opperwezens heten Valerio Tricoli (!)Liberez (!) en Hiele (!), en naast deze live soundtracks verzorgen Mittland och Leo en B.A.A.D.M. Dj-sets.
  • Drill:bxl – A Wire curated festival: Op zaterdag 13 mei cureert punk/post-punk legende Wire ter ere van de 40-jarige verjaardag van mijlpaal Pink Flag een eendagsfestival in de AB: met Raime, Blanck Mass, Dans Dans, Paper Hats, Delvaux., Onrust, The Fly (met Adam Wiltzie) en de meesters zelf.

Image may contain: text

Luisteren kan komende vrijdag 9pm via Radio Scorpio op 106fm (het Leuvense) en www.radioscorpio.be (overal). De vorige Sterrenplaten – met muziek van Davy Kehoe, Alice Coltrane, Jaimie Branch, Illuminine, Zs, Gas en Tradition  – kan je via mixcloud (hieronder) herbeluisteren.