3DO Radio : Urban Poetry in België + Capital Slam (Met Seckou Ouologuem, Anissa Boujdaini en Max Greyson)

2de uitzending

1 april om 21u.

Presentatie door Dimma Offor en Mathilde Vriens

We hebben enkele grote namen uit de Belgische urban poetry scene te gast en praten met hen over de scene in de Belgische steden. Hoe ziet die er vandaag uit ? In welke steden groeit ze het snelst en waarom? Hoe ondersteun je de poetry scene in jouw stad ?… Verder praten we over Capital Slam, de eerste Vlaamse scholencompetitie voor poëzie in al haar vormen. De drie slammers zijn hier nauw in betrokken.

gasten :

  • Seckou Ouologuem : Winnaar battle rapwedstrijd ‘End of The Weak 2016’. Seckou brak door in 2010 na zijn overwinning op de ‘de Kifkif awards spoken word’. Sindsdien staat hij zowat overal in België op het podium als rapper, slammer en acteur.
  • Anissa Boujdaini : Spoken word poet met stevige inhoud in haar teksten. Kende in 2016 een doorbraak die haar o.a. in de KVS, Arenbergschouwburg en BOZAR bracht.
  • Max Greyson : werd in 2015  Nederlands Vice-Kampioen Slam. Ook hij kende zijn doorbraak na het winnen van de KifKif Awards (in 2011). Hij stond nadien zelfs in het buitenland regelmatig op podium stond. In 2016 verscheen zijn eerste dichtbundel ‘Waanzin Went Niet’.