Win vrijkaarten WAND / Mind Rays (VK)

Volgende week vrijdag organiseert Toutpartout in het kader van het Autumn Falls-festival (herbeluister hier onze special) een topavond in de VK! De VK wordt omgetoverd in een garage met 2 veelbelovende bands: Wand en Mind Rays. Wil je hierbij zijn, luister dan morgen naar Signaal/Ruis om 8pm. We geven enkele duotickets weg voor deze show.

naamloos2WAND
Wand is een Amerikaanse psychedelische rock band rond zanger en gitarist Cory Hanson, voordien actief was bij de bands Together PANGEA en Meatbodies. Al snel vervoegden zijn vrienden van de Kunstschool, Lee Landey en Evan Burrows, zich aan hem en samen namen ze materiaal op die leidde naar debuutalbum ‘Ganglion Reef’, uitgebracht op sublabel God? Records van label buddies Ty Segall. Een opvolger van dit album kwam er vrij snel onder de naam ‘Golem’, en ze konden hierbij rekenen op de hulp van producer Chris Woodhouse (cfr. Thee Oh Sees). Nadien kwam er ook nog een derde studioalbum ‘1000 days’en een bijkomende tour, waarna in 2016 zowel Cory Hanson als Evan Burrows met Ty Segall op tour vertrokken als zijn backing band The Muggers.

MIND RAYS
Mind Rays maakt begin 2013 zijn debuut in de Gentse music scene. Vandaag hebben ze al ontelbare ruige en chaotische concerten op hun naam staan in België, Nederland en Frankrijk. In 2015 brachten ze een split 7″ uit met Teen Creeps (Oddie Records) en begin 2017 komt hun full length LP er aan. Mind Rays binnen een bepaald genre plaatsen is moeilijk, maar hun muziek kan het best omschreven worden als een mix tussen punk, garage rock, noise en psychedelica.

Meer info.