De Sterrenplaten van 30 september 2016

jlinafbeelding1De Sterrenplaten van 30 september 2016 wordt er eentje om in te kaderen: 
Interview Jlin, vrijkaarten voor Stars of The Lid en vrijkaarten voor Peder Mannerfelt
.

De release van haar Dark Energy-album vorig jaar, een Sterrenplaten-première en bovenal een plaatsje in de hoogste regionen van de betere eindejaarlijstjes deden de ster van Jerrilynn Patton’s, beter bekend als Jlin, is wel erg snel gerezen. Sterrenplaten kliste haar op de tweede Bozar Electronic Arts Festival-avond voor een gesprek over deze evolutie, creatieve pieken, inspiratiebronnen en nieuw materiaal.

Daarnaast heeft Sterrenplaten nog twee extra troeven in petto om je komende vrijdag live te laten instemmen: vrijkaarten voor Stars of The Lid en vrijkaarten voor Peder Mannerfelt!

  • Ambient-grootmeesters Stars of The Lid (Adam Wiltzie en Brian McBride) breiden zichzelf uit met Robert Donne (Labradford), Francesco Donadello, strijkersensemble Echo Collective (A Winged Victory For The Sullen), visual artist Luke Savisky, de Berlijnse lichtdesigner MFO en een Moog 55 Modular en ARP 2600 synthesizer. De gelegenheid voor zoveel pracht: een concert in de Brusselse Begijnhofkerk op dinsdag 11 oktober i.sm. de AB. Beluister/bekijk alvast hier de intussen legendarische Boiler Room sessie Bonus: Mathieu Serruys (B.A.A.D.M.) verzorgt het voorprogramma met nieuw werk!
  • De Zweedse elektronicareus Peder Mannerfelt en ~Scape-icoon Andrew Pekler stellen op donderdag 13 oktober in Stuk beiden hun nieuwe albums voor, respectievelijk ‘Controlling Body’ en ‘Tristes Tropiques’. Voor Mannerfelt is het trouwens zijn allereerste liveset in België, met dank aan Archives Interieures en Entr’acte-labelss

Sterrenplaten leidt je opnieuw iedere vrijdag vanaf 21u door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 FM (Leuven) of www.radioscorpio.be. De uitzending van vorige week, een waanzinnige mixtape van het Praagse Genot Centre kan je hieronder herbeluisteren.


www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten