Signaal/Ruis ontwaakt: vrijkaarten Nothing & Partisan

’t Is weer voorbij die mooie zomer… en ja, dat het weer plezant was. Maar toch staan we al zenuwachtig te popelen om terug in ons Radio Scorpio-kot te kruipen. Vrijdag is het al zover. Het najaar belooft veel goeds met zotte shows en plaatjes.

We hebben zelfs al een mooie planning opgemaakt voor de eerste weken:

Vrijdag 09/09 starten we met heel veel nieuwe plaatjes en er zijn gratis tickets te winnen voor de show van Nothing en Partisan in de Trix in Antwerpen:

nothing01NOTHING US Na het prachtige debuut ‘Guilty Of Everything‘ levert het Amerikaanse Nothing met het nieuwe album ‘Tired Of Tomorrow‘ weer een nieuwe brok muzikale emotie af. Met shoegaze, post-metalen 90’s gitaarnoise als voornaamste ingrediënten is het resultaat intens, reflectief en dromerig en zijn bands als Ride, Slowdive en Smashing Pumpkins duidelijke referentiepunten. Wordt er in vergelijking met het debuut wat gas teruggenomen, de impact van de schurende gitaren in combinatie met de fluisterende vocals van frontman Dominic Palermo blijft groot. Een oorverdovend mooie band.

PARTISAN De drie muzikanten van Partisan deden reeds heel wat ervaring op in hardcore– en metalbands (o.a. Rise and Fall, Oathbreaker), maar gooien het nu samen over een andere boeg. De invloeden uit hun collectieve muzikale verleden steken ze in songs die hun urgentie overdragen via de textuur, dynamiek en donkere melodieën. Met een door post-punk geïnspireerde sound, noisy gitaren en pulserende bas creëren ze donkere en hypnotische nummers met veel fuzz en reverb.

Meer info.

Luisteren dus, vrijdag 8pm zijn we present!

___________________

Signaal/Ruis probeert een brug te leggen tussen breekbare en rudimentaire gitaarmuziek, een “All Things Indie”-radioshow op Radio Scorpio 106 FM. Elke vrijdag van 20u00 tot 21u00. En online te herbeluisteren via Mixcloud: http://www.mixcloud.com/SignaalRuis.

www.facebook.com/SignaalRuis
twitter.com/SignaalRuis