Vrijkaarten A Winged Victory For The Sullen + Bing & Ruth in 30CC

Op donderdag 10 december staat A Winged Victory For The Sullen voor de tweede maal dit jaar in Leuven, dit maal op het podium van 30CC/Schouwburg.

De groep rond Adam Wiltzie en Dustin O’Halloran is een samenwerking tussen twee meesters in minimalistische muziek. In 2013 schreven ze op vraag van choreograaf Wayne McGregor de soundtrack voor de dansvoorstelling Atomos. Het gelijknamige album verscheen najaar 2014 op Erased Tapes en introduceert naast de gebruikelijke piano, drone en strijkers ook flarden elektronica, harp en modulaire synths. Het resultaat is een hedendaagse symfonie met gelaagde composities, rijke texturen en intense muzikale motieven.

web_a-winged-victory-for-the-sullencnick-chlo
Support act is Bing & Ruth, een los-vast collectief dat een tiental jaar geleden werd opgericht door muziekstudenten aan de New York City New School. Voor elke release wisselt de samenstelling van de groep, in functie van de composities van pianist David Moore. Eind 2014 verscheen Tomorrow was the golden age op RVNG Intl. evenals het pas heruitgegeven City Lake uit 2010. Een première voor de Benelux.

Luister komende vrijdag vanaf 9pm naar Sterrenplaten op Radio Scorpio en maak kans op vrijkaarten voor deze gegarandeerd begeesterende avond, met dank aan Autumn Falls en Toutpartout!