Dirk Serries in Sterrenplaten


Afgelopen vrijdag ontving Sterrenplaten bezoek in de Scorpio studio, hoog bezoek: Dirk Serries mag zich een sleutelfiguur in de Belgische ambient noemen.

Na projecten als vidnaObmana (1984-2005) en Fear Falls Burning (2005-2012) verkiest de Antwerpenaar zich niet langer te verhullen achter alter egos en opereert hij sindsdien onder eigen naam. De bouwstenen blijven dezelfde – langzaamaan ontrollende kaleidoscoopen van gitaardrones met een perfecte balans tussen puurheid, controle en geleidelijk meer improvistatie. Dit laatste dankzij een steeds groeiende interesse voor jazz en improv. Tijdens het schrijven van een van de 'Microphonics'-albums, wordt Serries uitgenodigd om samen met Kristoffer Lo en Tomas Järmyr YODOK III te vormen en niet veel wordt het "Tonefloat’s New Wave Of Jazz"-label onder het doopvond gehouden. Meteen worden alle resterende genregrenzen gesloopt en neemt Serries' al indrukwekkende productiviteit nog een hogere vlucht.

De anderhalfuur durende passage van Dirk Serries in Sterrenplaten op Radio Scorpio, kan u hier herbeluisteren.