Kreng


Komende vrijdag verwelkomt Sterrenplaten de Mechelse componist Kreng, het alias van Pepijn Caudron. Kreng bouwde de laatste 5 jaar een bijzonder ontzagwekkend oeuvre uit en ontwikkelde zich van een ruwe sample artiest pur sang, waar freejazz, improvisaties, elektronica, modern klassiek en veldopnames elkaar ontmoeten, tot een meer filmische variant daarvan. Van spookhuis tot balletzaal, zoals subjectivist Jan Willem Broek het meerdere malen mooi verwoordt.

Vandaar, ere wie ere toekomt: een extra, tweede uur Sterrenplaten integraal aan Kreng en Pepijn gewijd. In het eerste uur het beproefde concept, inclusief:

  • Vrijkaarten voor het Noorse Jagga Jazzist in Het Depot op dinsdag 22 oktober
  • Vrijkaarten voor het Japanse Acid Mothers Temple + Umungus  in Magasin 4 (Brussel) op zondag 27 oktober

Sterrenplaten uitzonderlijk van vanaf 21u tot 23u op Radio scorpio, 106fm of stream.