SOS Blok: Dag 5

Onze dag begon vandaag met interviews met Mart Buekers en gouverneur De Witte. Ook toen was onze fotografe nog niet op post. Dat was ze wel toen stand-up comédienne Els Vertongen haar ding kwam doen. 

Pieter en side-kick Gerrit vonden het alvast hilarisch. Meer foto's van hun lachbuien vind je op onze facebookpagina, net als de foto's van de unplugged sessie van No More Microwave Dinners, een band uit Keerbergen. 

Toen kwam de huisfotografe van Scorpio, Liesa Olieslaegers langs om op een professionele manier de volgende sessies en acts vast te leggen.

Een volgende unplugged was van Newton. Een band uit het Limburgse wiens plaat binnenkort uitkomt. Ook zij speelden hun nummers in een geweldig rustig jasje, inclusief keyboard en zon.

De band kreeg al redelijk wat airplay in ons land met hun single ' Kiss & Tell' en wordt blijkbaar ook al gedraaid over de hele wereld. Meer over hun vind je op hun website

De zon kwam er door – ook al waren we bang voor de regen en het vergaan van onze partytent. We zetten dapper door en misschien was het Newton wel die voor de zon zorgde. 


Naast de vele unplugged live-sessies was er vandaag opnieuw tijd voor een literair intermezzo. Niemand minder dan twittergodin en prachtschrijfster Duchka Walraet las ons een aantal van haar beste teksten voor. Lees die blog en volg die twitter. 

Krachtige teksten over het leven, in combinatie met een pracht van een stem en intonatie. Laat ons hopen dat ze binnenkort nog een keer aantreed op een Sprekende Ezels in de Metafoor. 

Zij bracht ons de zon. Dat is zeker. 


Ook de mannen van Buddha For Mary kwamen langs met een semi-akoestisch setje in een lichtelijk verminderde bezetting. 1 gitaar, 1 elektrische gitaar en 1 stem. meer moet dat soms niet zijn. Zeker met een stem als deze man, die uithaalt 'gelijk zot' en de Oude Markt even stil maakte. 
Achteraf werd er hier op Scorpio met complimenten gestrooid in de richting van de BFM-heren. 

Tussendoor spraken we ook nog met een bende zotte mannen die een triatlon zullen meedoen en hadden we onze dagelijkse afspraak met de Leuvense Biertherapeuten!