Sterrenplaten meets R&S

R&S Records: zonder twijfel een hoeksteen in de elektronische muziekgeschiedenis. Vanaf het prille begin van de jaren negentig wisten stichters Renaat Vandepapeliere en Sabine Maes de sleutelfiguren uit de scene te tekenen: Onder meer Aphex Twin, Derrick May, Ken Ishi, Carl Craig, Joey Beltram, CJ Bolland, Kenny Larkin, Jaydee en Model 500, draagden bij tot de bijzonder indrukwekkende R&S-catalogus. 
 
Maar ook anno 2012 is R&S omnipresent en ondersteunt het de meest vooruitdenkende hedendaagse artiesten als James Blake, Pariah, Lone, Bullion, Teengirl Fantasy en Vondelpark. 

Renaat Vandepapeliere is op vrijdag 20 januari vanaf 21u met woord en daad te gast bij Sterrenplaten (Radio Scorpio) Verwacht geen doorsnee selectie van grootste kassuccessen in dit eerste uur, wel een uitgekiende bloemlezing uit de meest essentiële R&S 90's releases.

Vanaf 22u is het hek helemaal van de dam, dan presenteert Renaat een psychedelische mix met een rits aan exclusieve nieuwe releases van Apollo (R&S zusterlabel) en Planet Function (nieuw indie/rock R&S-sublabel), wars van alle overgebleven genregrenzen.
 
Sterrenplaten,  uitzonderlijk twee uur durend, op 20 januari vanaf 21u of 106 fm (Leuven) of  www.radioscorpio.be/luister.