Gehakt, gedicht en lange piemels

Een stampvolle uitzending vandaag!

We voorspelden het weer, gingen de poëtische toer op, consulteerden de sterren in het nieuwe astrologische jaar, checkten de penislengte van mannen aller landen en als klap op de vuurpijl leerden we Leuven een zalige gehaktschotel koken. Zeker doorlezen dus…

 

Ter gelegenheid van de Wereld Meteorologische Dag stak Toon zijn eksteroog even buiten en voorspelde dat de regen van zaterdag zou leiden tot het gezamenlijk uittrekken van beha's. Over de accuraatheid van zijn weersvoorspellingskunsten raakten we het achteraf niet meteen eens.

Amerikaanse onderzoeker/dichter Tundei kwam langs om te vertellen over zijn poëzie en las in zijn zwoele jazzy stem een gedicht voor. Een hoorfestijn wat door problemen met onze muis (zoogdier noch eufemisme) helaas een unieke ervaring zal blijven…

Astrologe Zus van onze rubriek Zus en ZOdiac was druk het nieuwe astrologische jaar aan het vieren, maar wist tijdens de festiviteiten toch nog even tijd te maken om ons daar alles over te vertellen.

Een weekje zonder Zwaenepoel betekent een weekje zonder seksweetjes en dan konden we natuurlijk niet hebben! Op een pedagogisch verantwoorde en wetenschappelijke manier vertelden we jullie daarom over de World Map of the Penis Size. Dames die zich even willen informeren over het vlees dat ze in de kuip hebben, surfen best even naar deze bijzonder handige wereldkaart!

Lieselot, Ine en Robin trokken gisteren naar keukenprinses Soetkin om te gaan proeven van haar gehaktschotel met appeltjes en champignon. Dat Lekker Potje Koken kan je hier herbeluisteren!

Het recept:


Het recept van de budgetvriendelijke 'Ovenschotel met gehakt, appel en aardappelpuree' (4pers):
 
Benodigdheden:
– Voor de puree:
         – 750g geschilde gekookte aardappelen
         – 2 1/2 dl melk
         – peper, zeezout, muskaatnoot
– 3 appels geschild en in plakjes gesneden
– 2 el olijfolie
– 1 gesneden ui
– 1 geperst teentje knoflook
– 100g gerookt spek in reepjes
– 500g gehakt
– 250g champignons
– 100g geraspte kaas
– zeezout, cayennepeper, muskaatnoot
 
Bereiding:
– Puree: aardappelen stampen en melk, peper, zeezout en muskaatnoot naar smaak toevoegen
– Gehaktmengsel:
       – Bak het spek met de ui en de look
       – Voeg het gehakt toe, goed roeren
       – Voeg de gesneden champignons en kruiden toe.
– Smeer de ovenschotel in met olie
– Doe het gehaktmengsel in de ovenschotel
– Verdeel de appels erboven
– Verdeel de puree boven op de appels en bestrooi het met de geraspte kaas
– Zet de ovenschotel 30min in de oven op 200°C en klaar is kees!

Meer over Spoetnik vind je op onze Facebook!