SOS Blok: Dag 6

Zaterdag feestdag – zo bleek vandaag in Leuven. Niet alleen bleek onze stad 750 jaar oud te worden – en werden er 750 Nederlanders uit Den Bosch uitgenodigd, met de nodige fanfare-herrie tot gevolg. Ook OHL vierde vandaag feest – ter ere van hun 10-jarig bestaan (en misschien ook een beetje voor hun eerste jaar in eerste klasse). Chris Vandenbroecke (de woordvoerder van de ploeg), kwam dan ook langs voor een gesprek. 
Toevallig liep iets daarna Rik Daems langs, die trokken we dan ook maar even voor de microfoon en hij deed zijn studietips uit de doeken.

De Nederlanders kwamen ook langs aan het podium, en wel tijdens het optreden van de Kenny's (eerder foutief aangekondigd als de Kennis). De mannen in glitterpakken brachten ons Vlaamse nummers in een unplugged Rock'n Roll jasje. Tot groot jolijt van allen, ook de iets oudere Nederlanders die aan het podium bleven plakken. Of het aan de mannen of de glittervesten lag, dat hebben we niet gevraagd. 
We zijn nu toch wel redelijk benieuwd naar hoe dat klinkt in full-on-rock-versie. Misschien tijd dat iemand van jullie hen een keer boekt voor één of ander feestje? Sfeer gegarandeerd, dat is zeker. 


Iets rustiger was het begin van de dag, toen Rosa Parks' Private Busseat langskwam voor hun sessie. (De fotograaf sliep toen nog een klein beetje). Net als de volgende unplugged band – Citizen Genes trokken zij echter een pak volk. Zoals we eerder al zeiden, soms zijn een paar gitaren en een stem al wat je nodig hebt (en wat geklop op gitaarcases en tamboerijnen, uiteraard.)
Tijdens de sessie van Citizen Genes danste Pieter ook nog wel even met Lies die haar vrijgezellenavond aan het vieren was. Daarvan vind je het bewijs op onze facebookpagina