Sterrenplaten: Interview Gwenifer Raymond & Vrijkaarten William Tyler (Trix)

Op de openingsavond van BRDCST 2019 had Sterrenplaten een goed gesprek met Gwenifer Raymond. De fingerpicking-artieste brak vorig jaar stevig door met haar album ‘You Never Were Much of a Dancer‘ en passeerde met een pittige set op Eastern Daze 2018. In AB Salon enkele weken geleden had we het met de Brightonse over haar jeugdhelden, hoe ze bij Tompkins Square, live sets, games en veel meer.

Foto van Laurent Orseau

Nog meer gitaar en Amerikaans primitivisme vinden we bij de uit Nashville komende gitarist William Tyler. Hij maakte ooit deel uit van Lambchop en Silver Jews, maar staat sinds het begin van dit decennium op eigen benen. Met fenomenale platen als 2010’s Behold the Spirit (akoestisch), 2013’s Impossible Truth (elektrisch), 2016’s Modern Country (pastoraal & krauty) en nieuwe worp Goes West. Stuk voor stuk pareltjes die bulken van instrumentale alt. country en folk. Goes West werd opgenomen samen met Scott Hirsch van Hiss Golden Messenger en is Tyler’s meest poppy plaat tot dusver.

Op woensdag 24 april staat William Tyler in Trix in Antwerpen, jij kan er met de groeten van Radio Scorpio bij zijn. Live luisteren is hiervoor de boodschap.

Sterrenplaten kan je deze vrijdag vanaf 9pm beluisteren op Radio Scorpio via 106fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De vorige uitzending – met Thomas Konings van Botanique te gast, en nieuw werk van o.m. M. Sage en Jabu – kan je hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten