Interview Gilles Helsen (Stuk) (+ vrijkaarten)

Tweede uitzending na de zomer voor Sterrenplaten nu vrijdag en dadelijk een mooie naam te gast: Gilles Helsen is de nieuwe programmator Geluid in Stuk. Sinds enkele maanden stelt hij het concertprogramma samen en bouwt hij de werking rond geluidskunst uit. Dat is uiteraard een prima uitgangspunt voor een gesprek. Gilles brengt verder nog vrijkaarten mee voor twee concertavonden:

  • Sarah Davachi op vrijdag 5 oktober: De componiste uit L.A. heeft nauwelijks nog een introductie nodig, ze levert nu al enkele jaren het betere ambientwerk op langspelerformaat af. Dit voorjaar met het bejubelde ‘Let Night Come On Bells End The Day’ (Recital) en nu ook met het kakelverse ‘Gave In Rest‘ (Ba Da Bing). De avond wordt vervolledigd met de balearische exotica van Scott Gilmore, Tim Koh (Ariel Pink-lid en NTS-programmamaker) en E Ruscha V.

  • Andrea Belfi + Red Brut + Julien Desprez op donderdag 25 oktober: “Triptiek van experimentele performers die het hele spectrum van geluid exploreren” onder de noemer ‘Colours of Noise’. Met de in Berlijn residerende, van origine Italiaanse percussionist en experimenteel componist Andrea Belfi, met  Marijn Verbiesen aka Red Brut, een van de stuwende in de Rotterdamse underground die onlangs een fantastische tape collage plaat op Kraak uitbracht en met Julien Desprez die zijn spectaculaire performance ‘Acapulco Redux’ zal brengen.

Live luisteren is daarom een goed idee, en kan vrijdag vanaf 21u via 106fm (Leuven) en www.radioscorpio.be (wereldwijd) op Radio Scorpio. De uitzending van vorige week – met nieuw werk van Low, Body/Head, El Yunque, Armand Hammer, Foodman, exclusief werk van Jlin en Andrew Bernstein (Horse Lords) en Maarten Timmermans die de nieuwe Gonzo (Circus) voorstelde – kan je via onderstaande link herbeluisteren.