Monnik in Sterrenplaten

Monnik is komende vrijdag te gast in Sterrenplaten. De Waaslands eenmansband verbaasde in 2015 met z’n debuut-LP ‘Vondeling‘ op Consouling Sounds, bracht vervolgens enkele wonderlijke tapes uit op Audio. Visuals. Atmosphere. en III Arms en overtrof zichzelf dit najaar opnieuw met ‘Bedevaart‘ (eveneens op Consouling). Telkens staan gitaardrones centraal, maar steeds worden nieuwe en intrigerende wegen ontgonnen. Reden genoeg vonden we om de man een vrijgeleide te geven om een heel uur Sterrenplaten te vullen. Wij zijn even benieuwd als jij.

Nog meer Underground en nog meer Belgisch: In hetzelfde uur worden vrijkaarten uitgedeeld voor de de derde editie van ‘The Sound Of The Belgian Underground, op zondag 28 januari in de AB i.s.m. Subbacultcha met Afia, Sale Gosse, Christine Denamur, Vaal, Le 77, Wolvennest, Obsequies, Crowd Of Chairs, Air LQD en Golin.

Luisteren kan nu vrijdag vanaf 9pm op Radio Scorpio, 106fm en www.radioscorpio.be. (De geweldige foto is van Stephan Vercaemer)

De uitzending van vorige week, de eerste van 2018, met exclusief nieuw werk van Young Echo, BardoPpond, Television Personalities, Ashtar Lavanda Palmbomen II en Dirtmusic, evenals de nieuwe Gonzo (Circus) voorgesteld door Maarten Timmermans, kan je hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten