Consouling presents: Slumberland + YODOK III @ Stuk (Vrijkaarten)

Consouling Sounds en Stuk gaan 2019 duchtig van start met een geweldige en Belgische affiche op donderdag 24 januari: Slumberland is het project van muzikant en filmmaker Jochem Baelus (ex Echo Beatty), tegenwoordig worden de zelfgebouwde mechanische instrumenten aangevuld met drummers Frederik Meulyzer en Alfredo Bravo (Flying Horseman). Voor hun tweede album ‘Sea, Sea, Sea Drifter / See, See, See Drifte‘, dat op 1 februari verschijnt, doken ze in de studio met Radwan Ghazi Moumneh van Jerusalem In My Heart, met uitstekend resultaat.

Het Zweeds-Noors-Belgische trio YODOK III laat zich kenmerken door een eigenaardige bezetting van drums, gitaar (Dirk Serries!) en tuba. Live brengen ze lang uitgesponnen composities die extatisch opbouwen rond een dense harmonische wolk, waarbij alle sluizen tussen dronerock, vrije improvisatie en minimalisme worden opengezet. De liveplaat ‘This Earth We Walk Upon‘ verschijnt op 24 januari.

Beide platen verschijnen op het het Gentse label Consouling Sounds, al 10 jaar de maatstaf voor postrock, doom, ambient en aanverwanten, en vandaar ook al die tijd kind aan huis bij Radio Scorpio. Scorpio zendt dan ook de volledige avond uit op 106 FM en collega De Geluidsarchitect verzorgt de muziek voor en na de concerten.

In Sterrenplaten mogen we bovendien nu vrijdag een aantal duotickets wegschenken, luisteren is daarvoor de boodschap.

de nieuwste worp van Gonzo (Circus) magazine verscheen met #149 helemaal in het begin van het jaar, Maarten Timmermans is opnieuw zo vriendelijk de jongste editie te komen toelichten (en die kan je winnen).

Luisteren?

? Vrijdag 18 januari

? 21u-22u30

? Sterrenplaten (Radio Scorpio, 106FM – www.radioscorpio.be)

De jongste Sterrenplaten – met Wim Dehaen van Genot Centre centraal – kan je hieronder via mixcloud herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten