Sterrenplaten: MDCIII (+ vrijkaarten Bozar / Het Depot)

Na de titelloze EP die n.a.v. Record Store Day eerder dit jaar verscheen, pakte saxofonist Mattias De Craene (Nordmann) samen met twee drummers –  Simon Segers  (De Beren Gieren / Absynthe Minded) en Lennert Jacobs (The Germans / Hong Kong Dong)  – ofte MDCIII dit najaar uit met de fantastische debuutplaat ‘Dreamhatcher‘ op W.E.R.F. Records.

Op ‘Dreamhatcher’ worden tegenstellingen nooit uitgesloten. Wat het ene moment nog abstract of ingetogen is, kan even later in extase omslaan. Verschuivende stemmingen en texturen worden gecombineerd met de ritme-tandem. Het resultaat is veel dingen tegelijk, maar ondanks de uiteenlopende kleuren, texturen en sferen, zijn ze ook allemaal gelinkt en onderdeel van een genereus geheel. Met twee Radio Scorpio – A-lijst hits als logisch gevolg.

Nu vrijdag komt het trio de plaat voorstellen in Sterrenplaten, en dit aan de hand van een rits aan uiteenlopende invloeden. En er is meer: voor de twee volgende concerten van MDCIII heeft Sterrenplaten tijdens de uitzending ook vrijkaarten veil:

  • op vrijdag 30/11 opent MDCIII het gloednieuwe BOZAR-festival4th Stream‘ “Dedicated to the new wave of Jazz”, voor James Brandon Lewis Trio, Jameszoo Quintet, Dinosaur, Thiefs, Shntzl, The Headhunters en Soweto Kinch, gespreid over twee dagen. Je maakt kans op een festival-pass!
  • Op  woensdag 12/12 staat MDCIII op een double bill in Het Depot samen met BeraadGeslagen (Lander Gyslinck en Fulco Ottervanger)

Luisteren?

? Vrijdag 23 november
? 21u-22u30
? Sterrenplaten (Radio Scorpio, 106FM – www.radioscorpio.be)

De vorige Sterrenplaten gemist? Geen nood, de uitzending met het bezoek van KRAAK i.k.v. Eastern Daze V komend weekend en Gonzo (Circus) kan je via de link hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten