Sterrenplaten: Hausu Mountain Mixtape

Deze week worden in Sterrenplaten de honneurs waargenomen door Doug en Max van het Hausu Mountain label. Het label uit Chicago zit al sinds 2012 met één tentankel in de US noise underground en met één oor vast in een wereldwijd web van gelijkdenke zielen. Eerst als uitstalraam voor de eigen projecten (met Good Willsmith als oppergaai), maar het menu van wat kan en mag op Hausu deint snel uit: “Any given release resists stasis, skips at will through disparate musical vocabularies, and leads listeners through dense sonic narratives that defy expectations as each new idea or unpredictable juxtaposition pierces through the cosmic jelly”, zoals ze het zelf omschrijven.

En u vrijdag is het tijd voor een HausMo Mixtape: “90 minutes of pairing HausMo zones with other music we love.” aldus Max en Doug. Met o.m. Pepper Mill Rondo, Shnabubula en Bonnie Baxter dewelke alleen deel uitmaken van de jonge batch aan tapes om maar iets uit de eerste categorie te noemen. Ook het artwork past helemaal in het plaatje: in gelijke mate aantrekken en afstoten van de luisteraar.

Luisteren?

? Vrijdag 9 november
? 21u-22u30
? Sterrenplaten (Radio Scorpio, 106FM – www.radioscorpio.be)

De vorige Sterrenplaten gemist? Geen nood, de uitzending met nagelnieuw werk van Objekt, Zuli, Klein Volk, Kelly Moran,  Cüneyt Sepetçi , High Rise Pigs x7 en meer kan je via de link hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten