Live-sessie Jonas Meersmans + vrijkaarten Ryley Walker & International Anthem

Deze vrijdagavond zet Sterrenplaten haar mooie band met Jonas Meersmans verder. Met ‘Monnift II‘ heeft hij net een mooie opvolger voor ‘Monnift I’ op de wereld los gelaten – minder focus op fingerpicking ditmaal, meer op compositie en interactie (met viool en koper). En net als vorig jaar word dit gevierd met een livesessie in de Scorpio-studio (de sessie van 2017 kan u hier herbeluisteren).

Daarnaast heeft Sterrenplaten voor enkele geweldige concertavonden vrijkaarten te geef:

  • Ryley Walker scoorde na een rits aan steengoede platen dit voorjaar opnieuw met ‘Deafman Glance‘ (Dead Oceans) en brengt in november ‘The Lillywhite Sessions’ uit. Op dinsdag 13 november staat hij in de Botanique samen met bloedbroeder Andrew Tuttle, die op zijn beurt zopas z’n wondermooie zelfgetitelde plaat op Room 40 uitbracht.
  • Het International Anthem label (net als Ryley uit Chicago en zonder meer hét jazz label van de afgelopen jaren) dat je kent van releases van o.m. Jeff Parker, Jamie Branch en Irreversible Entanglements pakt in het weekend van 17 en 18 november uit met een heus mini-festival in de AB. Op dag 1 staat drummer Makaya McCraven centraal, hij brengt met de regelmatigheid van een klok geweldige dingen uit, maar zal eind deze maand helemaal ontploffen met ‘Universal Beings‘. Op dag 2 is de focus op Ben LaMar Gay, die dit voorjaar hoge ogen gooide met z’n album ‘Downtown Castles Can Never Block The Sun‘, in wezen een compilatie van het beste van z’n laatste 7 (!) albums.

Kortom een niet te missen uitzending.

Luisteren (en misschien wel winnen)?
? Vrijdag 19 oktober
? 21u-22u30
? Sterrenplaten (Radio Scorpio, 106FM – www.radioscorpio.be)

De vorige Sterrenplaten gemist? Geen nood, de uitzending met interviews met Dj Taye en Huerco S., en nieuw werk van Eli Keszler, Phoenician Drive en Kikagaku Moyo kan u via onderstaande link herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten