Obnox-mixtape in Sterrenplaten!

“Well, I miss good radio. Cleveland’s got good college radio, but the things that people have to listen to and seek out… you know, you’ve got a lot of satellite radio and shit like that, and there’s no programming, there’s no hiss and there’s no frequency anymore. There’s a lot of streaming and MP3s and shit like that. But I love the idea of radio and calling in and making a request.” liet Lamont ‘Bim’ Thomas enkele jaren geleden optekenen in The Quietus. Bim is naast gastdrummer bij enkele bands vooreerst de frontman van een in se eensmansband Obnox waar garagerock, punk, hiphop en funk op gelijke voet staan en allen steevast vanaf de eerste noot in het rood gaan.

Met een onwaarschijnlijke output – sinds debuut ‘I’m Bleeding Now’ in 2011 al 8 albums en minstens evenveel eps – vooral op de labels 12XU en Ever/Never – was het niet bepaald evident om de man te vragen of hij zin had om een mixtape te maken voor Sterrenplaten, zo eentje voor de radio met programmatie, frequentie en hiss. Maar Bim stemde toe, het werd een rauwe funkset, “some parts are pretty dope, some parts are a little harsh” om het met z’n eigen woorden te zeggen, het hele gegeven werkte voor Bim zelfs wat therapeutisch. En je kan hem vooral nu vrijdag horen op Radio Scorpio 106fm (www.radioscorpio.be) vanaf 9pm, net na de ‘The Glücks Run Amok On Radio Scorpio!‘ extravaganza van Soul Food en Signaal/Ruis. Memorabel avondje radio wordt dat. De foto is van de hand van Kevin McCann.

Intussen staat de mixtape genaamd ‘Sound Burger’ online, je kan hem hieronder herbeluisteren!

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten