Phoenician Drive & vrijkaarten Thurston Moore Group

Image may contain: one or more people, people playing musical instruments, people on stage, people sitting and guitarSterrenplaten deze week, dat wordt in de eerste plaats een uitgebreid interview met Phoenician Drive, een 6-koppig Brussels collectief dat twee jaar gelden gekneed werd door de Chileense percussionist Diego Moscoso samen met muzikanten met zeer diverse achtergronden. Meteen de reden voor de zeer diverse klank van PhD: midden-oosterse, Noord-Afrikaanse en Oost-Europese invloeden aangevuld met psychedelische en postrock riffs die bovendien live nog sporadische versterkingen kan krijgen als de situatie er zich om vraagt (bijvoorbeeld etnische fluiten, Turkse klarinetten of gastsaxofonisten).

Meer aanleiding hadden we niet nodig om de band gelijk ook te vragen enkele invloeden mee te nemen naar de Scorpio-studio komende vrijdag.

Ook hebben we tickets veil voor de psychedelic trip die Phoenician Drive samen met het Italiaanse In Zaire zal ontplooien in Magasin 4 aan het Noord-station op woensdag 22 november onder de noemer ‘Les Nuits Plasma’.

En er is meer: Thurston Moore keert terug naar zijn vertrouwde Les Ateliers Claus, op woensdag 15 en donderdag 16 november. Met band (Deb Googe! James Seawards! Steve Shelley!) en met een prettige extra: een concert achter gesloten deuren wordt ’s middags telkens opgenomen en is ’s avonds verkrijgbaar. Sterrenplaten mag voor beide dagen een (intussen bijzonder schaars) duoticket wegschenken.

Live luisteren was zelden zo leuk en lucratief: vanaf 9pm CET via 106fm (Leuven) of www.radioscorpio.be (overal). De show van vorige week, met exclusief werk van Steve Gunn, Gun Outfit, Alan Bishop, Maurice Louca en veel meer kan je hieronder via ons mixcloud-archief.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten