Annelies Monseré in Sterrenplaten!

Deze vrijdag alweer de voorlaatste Sterrenplaten van dit voorjaar, met een langgerekt interview met Annelies Monseré. We vroegen haar om ook de muziek te voorzien van de hele uitzending (ze stemde toe).

Annelies is al anderhalf decennia actief als muzikante. Steevast met stem en piano als basisingrediënten, met daarnaast ook cello, gitaar en melodica. Met haar debuutalbum en lo-fi meesterwerk ‘Helder’ wist ze in 2005 als eerste Europeaan een plekje te strikken op het vermaarde Bluesanct-label dat Drekka, Low, Timesbold, Mount Eerie en anderen huisvestte.

Na opvolger ‘Marit’ (met bijdragen van Jessica Bailiff en Justin Vollmar) en een rits (split-)ep’s (o.m. met Richard Youngs op Three:four en met Circle Bros op Morc) bracht de Gentse vorig jaar eveneens op Morc Records het prachtige ‘Debris‘ uit. Steve Marreyt (Edgar Wappenhalter/Silvester Anfang) en Yumi Verplancke (Luster) verzorgde ditmaal voor begeleiding.

Het beloofd met andere woorden een mooie avond te worden nu vrijdag, vanaf 9pm live te volgen via Radio Scorpio op 106fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. Stem zeker al een uurtje eerder af: Signaal/Ruis ontvangt immers Hypochristmutreefuzz!

De jongste Sterrenplaten kan je nog steeds herbeluisteren via de link hieronder. Mike Cooper, The Terminals, Ekoplekz, synthesizersoul uit Kaapverdië, hip-hop op uit Noord-Mali, Hantrax en meer bevolken de playlist. (de foto hierboven (c) Ines Van Belle)